top of page

האם האחים/האחיות צריכים להתחלק במשחקים שלהם?

כמה פעמים יצא לכם להיות נוכחים בריב של האחים ולשמוע: "אבא (אימא) הוא לא מוכן לתת לי, תגיד(י) לו....אני גם רוצה לשחק"?

איך פעלתם במקרה כזה? מה אמרתם לילדים?

האם עודדתם אותם לשחק ביחד או אמרתם משהו אחר?

כנימוק מוצדק לתגובתו של הורה במקרה זה, תמיד עולה המשפט: "אחים צריכים להתייחס בכבוד אחד לשני"....ומכאן מתבקשת המסקנה שאחים צריכים להתחשב אחד בשני, צריכים להתחלק אחד עם השני. אחד הדברים הנהדרים שהורה יכול לעשות במצב כזה – זה ללמד את הילדים להסתדר אחד עם השני, ללמד איך להגיע לפשרה, ללמד שלפעמים צריך לוותר.

במקרים של וויכוחים בין הילדים עדיף לא להיכנס בין הילדים המתווכחים, אלא לעודד אותם להביע את רגשותיהם אחד לשני ולהסביר להם כיצד עושים את זה.

אך יחד עם כל הנימוקים האלה (על חשיבות לשחק ביחד ולהסתדר) חשוב לזכור על דבר נוסף והוא הפרטיות של הילד.

גם אנחנו בתור מבוגרים רוצים שיתחשבו בפרטיות שלנו. אנחנו לא רוצים שהילדים יכנסו לחדר שלנו בלי רשות. אנחנו רוצים שהילדים לא יגעו באיזשהם דברים שלנו בלי רשות.

מתוך התחשבות בפרטיות של הילד, חשוב שלילד יהיו דברים/משחקים שלהורים ולאחים אסור לגעת בלי אישור של הילד. גם מאותה סיבה חשוב שבבית יהיו משחקים שיכולים שני האחים לשחק ביחד ויהיו משחקים אישיים ששייכים לכל אחד בנפרד. בעקבות לכך כאשר אחד האחים רוצה לקחת משחק שלא שייך לו – הוא צריך לבקש רשות.

שבו עם הילדים ותדונו באילו משחקים הם מוכנים להתחלק ובאילו לא, אילו משחקים הם רוצים שיהיו רק אישיים שלהם. בנוסף לזה במהלך המשחק של הילדים חשוב להתחשב בכך שלפעמים שלילד מתחשק לשחק לבד וזה בסדר. לכן, כדאי ללמד את האח שרוצה להצטרף למשחק לשאול: "האם אני יכול להצטרף למשחק/האם זה בסדר מצידך שאצטרף".

איך אתם עוזרים לילדים להגיע לפשרה כאשר הם רבים על המשחק?

אילו דברים נוספים גורמים לריב בין האחים אצלכם בבית.

לשאלות והדרכות פרטניות בנושאים אחרים מוזמנים לפנות אליי.

הורות בכייף

מאיה ניידיס – ייעוץ והדרכת הורים



Comentários


bottom of page